Aanvraag van het examen

Bromfiets theorie examen aanvragen

Je kunt online het bromfiets theorie examen aanvragen op de website van het CBR. Ga op de website van het CBR naar Mijn CBR. Hier kun je met jouw DigiD gegevens het examen aanvragen. Mocht je niet in het bezit zijn van een DigiD code, dan kun je deze kosteloos aanvragen via de website van DigiD. Dit kan één werkweek in beslag nemen. Menig rijschool biedt de mogelijkheid om de aanvraag via hun te regelen. Hier worden wel extra kosten voor gerekend.

Het aanvragen van een bromfiets theorie examen

Het aanvragen van een bromfiets theorie examen is vrij eenvoudig. Bezoek de website van het CBR en ga naar Mijn CBR. Hier kun je inloggen met jouw DigiD gegevens. Je wordt doorgestuurd naar het Mijn CBR dashboard, waar je de button “Examen reserveren” ziet. Klik hierop om vervolgens op “Theorie examen bromfiets” te selecteren. Volg nu de instructies en geef aan in welke taal je het examen wilt afnemen, op welke CBR locatie en wanneer je het examen wilt afnemen. Na het invullen van alle gegevens kun je de aanvraag afronden door te betalen via iDEAL. Na de betaling ontvang je een bevestigingsmail met alle belangrijke gegevens. Deze gegevens kun je ook altijd terug vinden via Mijn CBR.

De aanvraag voor het theorie examen wijzigen

Het CBR geeft je de mogelijkheid om de afspraak voor de door jou gekozen examendatum binnen zeven dagen te wijzigen. Echter dient er wel nog een plaats vrij te zijn op een andere datum. Wanneer je meer dan zeven dagen voor het examen je afspraak voor het bromfiets theorie examen wilt wijzigen, kun je het ook nog verzetten naar een later tijdstip. Heb jezelf de afspraak voor het theorie examen niet gemaakt, maar heeft de rijschool dit voor je geregeld? Neem dan contact op met je rijschool voor het wijzigen van de examendatum.