Soorten theorie examens

Soorten bromfiets theorie examens

Het bromfiets theorie examens kent twee verschillende varianten. Zo kun je kiezen om het examen klassikaal of individueel af te nemen. Kwa vragen zien beide examens er hetzelfde uit.

De twee grote verschillen zijn dat je met het individueel theorie examen niet met medekandidaten het examen afneemt, maar alleen. Ook krijg je extra tijd om de vragen te beantwoorden en worden de vragen voorgelezen. Het individueel examen is overigens wel een stuk duurder.

Voor welk type examen moet ik kiezen?

Of je voor een klassikaal- of individueel examen moet kiezen is per persoon verschillend. Hieronder zullen wij uitleggen voor wie het klassikaal examen bedoeld is en wie er beter kan kiezen voor het individueel theorie examen.

Iedereen ouder dan 15 jaar die het examen wilt afnemen in het Nederlands of in het Engels, kan kiezen voor het klassikaal examen. Je kunt dit zelf aanvragen via Mijn CBR of dit laten doen door de rijschool. Hier vind je de kosten voor het klassikaal bromfiets theorie examen.

Dan is er nog het individueel examen. Deze variant is geschikt voor kandidaten die moeite hebben met het maken van een examen in een groep en liever alleen het examen willen maken. Ook het individueel examen is beschikbaar voor iedereen ouder dan 15 jaar, mits zij natuurlijk beschikken over een geldig identiteitsbewijs. Ook is deze variant van het examen bedoeld voor kandidaten die het examen in een andere taal dan het Engels of Nederlands willen maken. Het individueel bromfiets theorie examen kan niet door de kandidaat zelf worden aangevraagd, maar kan enkel door de rijschool worden aangevraagd. De wachttijd is langer en ook flink duurder. Hier vind je de kosten.

Wil je kiezen voor het individueel theorie examen?

Een individueel examen heeft zo zijn voordelen. De kandidaat krijgt extra tijd om de vragen te beantwoorden en zullen door een medewerker van het CBR worden voorgelezen. Mits nodig is zal de medewerker toelichting geven bij de vragen. Er is geen tijdslimiet per vraag, maar mocht het echt te lang duren zal de medewerker overgaan naar de volgende vraag. Dit examen is voornamelijk bedoeld voor kandidaten met autisme, ernstige dyslexie, zware faalangst of voor kandidaten die het examen in een andere taal willen afnemen.