Wanneer ben je geslaagd?

Wanneer ben je geslaagd voor het motor theorie examen?

Na het afronden van je theorie examen krijg je direct de uitslag te zien. Het theorie examen voor het motorrijbewijs bestaat uit 50 vragen, waarvan je er maximaal zes fout mag beantwoorden.

Geslaagd voor het motor theorie examen

Geslaagd voor het motor theorie examen? Dan willen we je van harte feliciteren. De uitslag van het examen wordt automatisch doorgestuurd en geregistreerd bij het CBR. Na het behalen van het theorie examen is het volgende doel te slagen voor het praktijkexamen. Het behaalde certificaat blijft anderhalf jaar geldig. Zorg ervoor dat je binnen deze periode het praktijkexamen hebt behaald.

Gezakt voor het motor theorie examen

Heb je meer dan zes fouten onjuist beantwoord? Dan dien je het examen opnieuw te maken. Je krijgt te zien welke en hoeveel vragen je fout hebt beantwoord. De fout beantwoorde vragen kunnen je helpen bij het voorbereiden voor het volgende theorie examen. 

Je dient je opnieuw aan te melden voor het motor theorie examen. Dit kun je op dezelfde manier doen als het eerdere examen. Wij raden je aan om dit zo snel mogelijk te doen in verband met de wachttijd.