Verloop van het examen

Verloop van het bromfiets theorie examen

De volgende stappen gelden zowel voor het klassikaal examen als voor het individueel bromfiets theorie examen. 

Zorg dat je op tijd aanwezig bent op het CBR examencentra. Aangeraden is om minstens vijftien minuten van te voren aanwezig te zijn. Meld je bij aankomst aan bij het aanmeldpunt. Alvorens je de wachtruimte betreed moet je je spullen (zoals een mobiele telefoon) opbergen in één van de kluisjes. In de wachtruimte wordt er op een scherm aangegeven wanneer je aan de beurt bent en je je kunt melden bij de balie. Hier krijg je door een medewerker een tafel toegewezen en word je identiteitsbewijs gecontroleerd.

Tijdens het theorie examen

Nadat je aan bent aangekomen bij je toegewezen tafel kun je beginnen met het theorie examen. Op het scherm dien je in te loggen met je reserveringsnummer. Vervolgens worden er een aantal oefenvragen voorgelegd alvorens je kunt beginnen aan het officiële bromfiets theorie examen.

Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, open vragen en ja/nee vragen. Je dient de vragen te beantwoorden aan de hand van afbeeldingen van verschillende verkeerssituaties. Naast de afbeeldingen staan de vragen. Tijdens het bromfiets theorie examen wordt je kennis van de verkeersregels, voertuigtechniek, verkeersinzicht en verantwoord rijgedrag getoetst.

Na het bromfiets theorie examen

Je krijgt nadat je het theorie examen hebt afgerond direct de uitslag te zien. Ook worden de fouten getoond op het scherm. Mits nodig is kun je deze fouten meenemen in het voorbereiden voor het herexamen. Als je bent gezakt, dien je opnieuw aan te melden voor het bromfiets theorie examen via Mijn CBR of via de rijschool.