CBR slagingspercentage

CBR slagingspercentage 

Het slagingspercentage verschilt per type rijbewijs, maar licht tussen de 45% en 55% volgens cijfers van het CBR over het eerste kwartaal van 2019. Voor het motor theorie examen slaagde 55% van de kandidaten, voor het bromfiets theorie examen slaagde 48% van alle kandidaten en voor het auto theorie examen slaagde 45% van de kandidaten. Deze cijfers zijn gemiddeld en zullen per examencentra verschillen.

Het auto theorie examen is in het eerste kwartaal van 2019 door ruim 140.000 kandidaten afgenomen. Voor het bromfiets- en motor theorie examen liggen deze cijfers een stuk lager. Zo is het motor theorie examen 8.600 aangevraagd en hebben 13.700 kandidaten in het eerste kwartaal een aanvraag gedaan voor het bromfiets theorie examen.

Het percentage dat niet slaagt is dus voor alle drie de examens vrij hoog. Dit kan verschillende redenen hebben. Op onze website geven wij verschillende tips om de kans tot slagen te vergroten. Ook werken wij samen met partners waar je het theorie examen voor je auto-, motor- of bromfietsrijbewijs kunt oefenen. Deze oefenexamens zijn up-to-date en komen overeen met de examens van het CBR.

Flinke daling slagingspercentage

Tussen 2001 en 2013 slaagde gemiddeld 49% van alle kandidaten voor het auto theorie examen. Dit is een stuk meer dan de 45% in het eerste kwartaal van 2019. Volgens het CBR komt dat door het verbeteren van de bestrijding tegen fraude. De theorie examens worden regelmatig veranderd en dit zou ook invloed kunnen hebben op een lager slagingspercentage. Zorg in ieder geval voor een goede voorbereiding en bekijk onze tips en beoefen de theorie examens op onze website.