Kosten van theorie examen

De kosten van het auto theorie examen

Het standaard klassikaal Nederlands auto theorie examen kost 33 euro. Mocht je het examen willen afnemen in het engels bedraagt het totaalbedrag 38,50 euro. Voor avonden en weekenden wordt er een toeslag van 4,50 euro in rekening gebracht en voor extra tijd dien je 10,50 euro bovenop de standaardprijs te betalen. Daarnaast biedt het CBR de mogelijkheid om het examen individueel af te nemen. De kosten hiervoor zijn 87,45 euro. 

Het examen kun je ook afnemen in een andere taal. Je dient hiervoor een eigen tolk te regelen. De kosten voor de tolk zijn niet inbegrepen bij de bovenstaande kosten en is enkel mogelijk wanneer je het theorie examen individueel afneemt.

Het auto theorie examen kun je aanvragen via de website van het CBR of via je rijschool. De rijschool kan hiervoor extra kosten in rekening brengen. De bovenstaande kosten zijn dus van toepassing wanneer je het examen zelf aanvraagt via Mijn CBR. Je kunt de aanvraag betalen via iDEAL.  

Kosten terugkrijgen bij het missen van het examen

Bij het missen van het auto theorie examen kun je in bepaalde gevallen het bedrag voor het examen terugkrijgen. Dit dien je binnen 14 dagen na de datum van het examen te doen door het restitutieformulier van het CBR in te vullen en op te sturen.

Dit is enkel mogelijk bij de onderstaande gevallen:

Wanneer je door een medische reden niet in staat was om het examen af te nemen. Hiervoor dien je wel met het restitutieformulier een bewijsstuk mee te sturen. Denk hierbij aan een verklaring van een arts.

Bij het overlijden van een naast familielid kun je aanspraak maken op een terugvordering
van de gemaakte kosten voor het examen. Ook hierbij wordt er om een bewijsstuk gevraagd.

De laatste reden is wanneer je als militair op korte termijn wordt uitgezonden. Net als bovenstaande redenen wordt er gevraagd om een bewijsstuk mee te sturen.

Alle andere redenen worden niet gezien als een geldige reden om de kosten voor het auto theorie examen terug te krijgen.