Mijn CBR

Wat is Mijn CBR?

Via Mijn CBR kunnen mensen zich aanmelden voor het officiële theorie examen van het CBR. Om in te loggen op Mijn CBR gebruikt de bezoeker zijn of haar DigiD gegevens. Een DigiD kan gezien worden als een digitaal identiteitsbewijs. Mocht je niet in het bezit zijn van deze gegevens, dan kun je dat kosteloos aanvragen via de website digid.nl.

Beschik je niet over een computer of is er een andere reden waarom je het theorie examen niet via Mijn CBR kunt aanvragen? Dan zijn er twee verschillende mogelijkheden. De eerste is om dit te laten regelen door de rijschool en de andere mogelijkheid is door middel van een aanvraagformulier van het CBR in te vullen en op te sturen. De rijschool rekent wel extra kosten voor de aanvraag.

Waarvoor dient Mijn CBR?

Zoals hierboven al is aangegeven kun je via Mijn CBR het theorie examen voor het auto-, motor-, of bromfietsrijbewijs aanvragen. Dit geldt voor het klassikaal theorie examen. De aanvraag voor een individueel examen kan enkel via de rijschool worden geregeld. Naast het aanvragen van het theorie examen kun je ook belangrijke informatie terugvinden, zoals informatie over gemaakte afspraken, de uitslag van eventueel eerder gemaakte theorie examens, geldigheidsduur van het resultaat en vind je een overzicht van behaalde certificaten.