Aanvragen van het theorie examen

Motor theorie examen aanvragen

Je kunt het motor theorie examen aanvragen via de website van het CBR. Dit doe je door Mijn CBR op de website te bezoeken en in te loggen met je DigiD gegevens. Mocht je nog niet in het bezit zijn van deze gegevens, dan kun je dit kosteloos aanvragen via de website van DigiD. Dit kan tot vijf werkdagen in beslag nemen. Naast de bovenstaande manier kun je ook de aanvraag laten regelen door de rijschool. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. 

Het aanvragen van het motor theorie examen

Het aanvragen van het motor theorie examen is zeer eenvoudig. Bezoek de website van het CBR en ga naar Mijn CBR. Hier kun je inloggen met jouw DigiD gegevens. Vervolgens kies je voor ‘Examen reserveren’ en ‘Theorie examen motor’. Nu dien je de instructies op het scherm te volgen en een aantal gegevens door te geven, zoals de gewenste datum en tijd en in welke taal je het examen wilt afnemen. Na het invullen van deze gegevens kun je overgaan tot betaling. Dit kun je veilig doen via iDEAL. Nadat de betaling is afgerond, ontvang je een bevestigingsmail met alle belangrijk informatie. Deze informatie is ook altijd terug te vinden via Mijn CBR.

De aanvraag van het motor theorie examen wijzigen

Om de datum van het motor theorie examen te vervroegen, dien je dit binnen zeven dagen voor de datum van het theorie examen door te geven. Dit is enkel mogelijk wanneer er op een andere dag een plek vrij is. Buiten de zeven dagen voordat het examen plaatsvindt kun je overigens het examen verplaatsen naar een later tijdstip.