Kosten van het theorie examen

Kosten van het bromfiets theorie examen

De standaardkosten van het klassikaal bromfiets theorie examen bedraagt 33 euro. Om het examen af te nemen in de avond of in het weekend, wordt er een toeslag van 4,50 euro gerekend. Voor extra tijd wordt er nog eens een toeslag van 10,50 euro bovenop het standaard tarief gerekend. Ook is het mogelijk om het bromfiets theorie examen individueel af te nemen. Het individueel theorie examen kost 87,45 euro. 

Naast Nederlands en Engels kun je het examen ook afnemen in een andere taal. Dit is enkel mogelijk tijdens het individueel examen en de kandidaat dient zelf voor een tolk te zorgen. De kosten voor de tolk komen bovenop het tarief voor een individueel examen. 

De bovenstaande tarieven gelden alleen wanneer je het examen zelf aanvraagt via Mijn CBR. Laat je de aanvraag regelen door de rijschool, dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Via Mijn CBR kun je het theorie examen veilig betalen via iDEAL.

Kosten terugkrijgen bij het missen van het examen

In bepaalde gevallen kun je bij het missen van het bromfiets theorie examen je geld terugkrijgen. Dit is enkel mogelijk als één van de onderstaande gevallen van toepassing is. Ook dien je binnen 14 dagen na de datum van het examen het restitutieformulier van het CBR met bewijs van onderstaande redenen naar het CBR op te sturen.

Voor het terugkrijgen van  je geld moet er één van de volgende gevallen van toepassing zijn:

Wanneer er door een medisch geval geen mogelijkheid bestaat om door de kandidaat het examen af te kunnen nemen. Hier dien je wel een bewijs (bijv. verklaring arts) met het restitutieformulier mee te sturen.

Wanneer er een naast familielid is komen te overlijden. Ook hier dien je een bewijs mee op te sturen naar het CBR.

De derde reden is wanneer je als militair op korte termijn wordt uitgezonden. Net als de vorige twee redenen, wordt er ook hier om een bewijsstuk gevraagd.

Alle overige redenen worden niet als een geldige reden beschouwt. Je bent dan je geld kwijt en dient opnieuw een afspraak te maken voor het bromfiets theorie examen.