Voordelen en nadelen van een schijfremslot voor je motor

Een schijfremslot is een cruciaal onderdeel van een motor. Het schijfremslot zorgt ervoor dat het voor- en achterwiel worden geblokkeerd door de remschijf, waardoor niemand met de motor kan wegrijden. Uiteraard heeft elke motorslot zo zijn voor- en nadelen en geldt dit ook voor een schijfremslot. In dit artikel worden alle voor- en nadelen van een schijfremslot voor je motor op een rij gezet.

Voordelen van een schijfremslot

Het grootste voordeel van een schijfremslot is dat hiermee wordt voorkomen dat de motor kan worden verplaatst. Dit is natuurlijk ideaal voor als je jouw motor op slot wilt zetten na gebruik, zonder het risico te lopen dat deze gestolen wordt. Daarnaast kun je een schijfremslot gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Een schijfremslot is klein en compact, waardoor deze makkelijker mee te nemen is dan bijvoorbeeld een kettingslot of beugelslot. Een ander voordeel van een schijfremslot is dat deze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Zo zijn er uitvoeringen verkrijgbaar die een ingebouwd alarm bevatten. Wanneer iemand probeert om jouw motor te stelen, zal er een geluidssignaal klinken. Ook zijn er schijfremsloten verkrijgbaar met een ketting. Dankzij deze ketting kan je jouw motor extra beveiligen door deze aan een vast object vast te maken.

Nadelen van een schijfremslot

Een nadeel van een schijfremslot is dat de kans op diefstal niet volledig wordt uitgesloten. Het is mogelijk om het slot open te forceren, waardoor deze toch nog kan worden meegenomen. Hoe slechter de kwaliteit van het schijfremslot, des te makkelijk deze open te forceren is. Daarnaast zijn schijfremsloten met minimaal een ART 4 keurmerk, die beschermen tegen diefstal, een stuk duurder in vergelijking met andere sloten voor je motor.

Kies een schijfremslot dat bij jou past

Met een groot aantal soorten schijfremsloten is het begrijpelijk dat je niet meteen weet welke het beste geschikt is voor jouw motor. Neem daarom gerust de tijd om online rond te kijken naar de mogelijke opties, om zo de juiste schijfremslot voor jouw motor te vinden. Op BoonstraParts.com vind je een ruim aanbod motorsloten.