Autotransporters

Autotransporters

Wil jij jouw auto vervoeren en zit jij eraan te denken om een autotransporter te kopen? Heb je alleen de vraag wat de opties van autotransporters zijn? In deze blog behandelen wij alle opties van de autotransporter, ook wel autoambulance genoemd. Multitransporters en autotransporters lijken op elkaar, maar bij de autotransporters is er een 10 cm reling uitgerust in plaats van de borden bij de multitransporters. Met deze 10 cm reling kan je gemakkelijk een auto zekeren met spanbanden en heb je geen extra kosten van de borden.

Bij de meeste autotransporters worden er de volgende dingen standaard bijgeleverd; geïntegreerde oprijplaten die je makkelijk onder de laadvloer kan schuiven, een sterke geremde handlier en een extra lange dissel met opklapbaar neuswiel. Vaak hebben ze ook een duurzame betonplex vloerplaat, maar er kan ook voor een van aluminium gekozen worden. Afhankelijk van wat jij wilt uitgeven worden deze keuzes bepaald.

Kantelbare laadvloer autotransporters

Om de oprijhoek van de autotransporters heel klein te maken kan je ook een kantelbare autotransporter kopen. Met de kantelbare uitvoering zijn het frame en het chassis van de laadvloer twee aparte onderdelen, daarnaast wordt de laadvloer hydraulisch gekanteld. Dit maakt de oprijhoek zeer laag en is ideaal voor het op- en afrijden van de lading. Soms worden de oprijplaten standaard bijgeleverd, anders moet je kijken naar korte oprijplaten die voor de autotransporters nodig zijn.

De Hulco Carax is een autotransporter met een knik in de achterkant van de laadvloer, dit verkleint de oprijhoek ook al. Bij dagelijks gebruik van autotransporters raden wij toch kantelbare autotransporters aan omdat dit het werk veel makkelijker maakt.

Laadvloerhoogtes van een autotransporter

De autoambulances worden het vaakst geleverd met een laadvloerhoogte van 63 cm. Met deze laadvloerhoogte en 13 inch wielen heb je een aangenaam weggedrag en is de oprijhoek klein genoeg om eenvoudig te laden en lossen. De andere standaard laadvloerhoogtes zijn 56 & 72 cm. Heb je een autotransporter met de wielen naast de laadvloer, dan is de laadvloerhoogte ook lager. Een lager zwaartepunt zorgt er ook voor dat de autoambulance stabieler op de weg ligt. Als de wielen van de autotransporter zich onder de laadvloer bevinden maak je gebruik van het volledige laadoppervlak, ook is dit niet nadelig op de laadvloerhoogte aangezien de autotransporters in verschillende laadvloerhoogtes beschikbaar zijn.

Autoambulances van Aanhangwagendirect huren of leasen?

Wil je niet in een keer een autotransporter kopen? Dan kan je er gewoon een huren bij Aanhangwagendirect. Zij hebben een Anssems autotransporter ECO met een laadvermogen van 2000 kg en de afmetingen 400 x 188 cm. Deze autotransporter is gemakkelijk een dagdeel, dag, weekend of week te huren samen met een paar leuke toebehoren. Leasen is ook ideaal als je geen grote aankoop wil doen, hierbij betaal je een vast termijnbedrag voor de tijd waarin de aanhanger betaald wordt.

Je hebt een BE-rijbewijs nodig voor het huren van de autotransporter!

Meer informatie over autotransporters

Heb jij nog een vraag over autotransporters of de mogelijke opties? Voor antwoorden op je vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect, zij zijn de specialist in aanhangers en aanhanger onderdelen. Ook voor vragen over verhuur en leasen kan je terecht bij Aanhangwagendirect.